caminada

the stone house on the hill

Before and After

I have been meaning for a long time to write a post about the way Caminada has changed since we first bought it. I was not very decisive whether this should be a post about the works as a whole, the decorative choices or whether I should write about every room in particular. While these lines are being written, I am still not sure what would be the best way to give you guys an idea. What I became most certain about though, is that I should share it now. Mostly since I realized that when we first visited Caminada, it was a year and a half ago. It took us more than 9 months to return to it, so that we would be sure to buy it. And when we did decide on that it took us about two more months to finalize and sign the papers.

So just about a few days ago, we realized that the work that has been done in this house has not lasted more than 4 months. And we just started feeling really proud… ๐Ÿ™‚

Recently we went to Caminada for a week. It was wonderful really, as it was fantastic weather – not too hot, but still great for a swim. The area was more calm now, birds have returned, sheep are strolling everywhere with their newborns and tons of bunnies are running on the hills.

But enough for that. I’ ll give you a more detailed report on our decorative plans and works, still an overall “before and after” post is I think always charming.

So here we go…

First of all, this is what the outside space of Caminada started to look, as soon as we arrived in June, to start the works.ย Image

… and I can tell you, this is what we looked at every day for a month at least. Good news is it was worth it, but in a strange way it was also fun. ๐Ÿ™‚

While Nikos and Dimitris were making the stone floors everywhere, we had the idea of transforming that stone corner wall into a pergola for night card games and a shadowy and windproof place to read a book during the day.Image

So, we researched a bit, and found out that there is a guy, 200 klm away from Caminada, towards Rethimnon, who is the only registered – and therefore legal – seller of pine wood in the area. This is the kind of wood utility poles are made of and they are very resistent to fungus and parasites (it is more or lessย thisย family of trees, not exactly the same but close, as every area has its own kind.)

The seller was very close to a giant ๐Ÿ™‚ but a kind one thankfully, he brought us the wood himself as we didn’t have a truck and next day Benoit and my dad started working on it.

Oh, yeah… I should maybe explain that we hired people only for whatever we could not do ourselves. Many friends and both our families helped a lot, and we didn’t risk doing the floors or electricity ourselves for example, but we did most of the work really with love and a lot, A LOT of help from our loved ones. I did most of the planning and decoration – don’t kid yourselves, I did MORE than that ๐Ÿ™‚ – and I went all the way to do mood – boards for the rooms. I will put them in a future post, promise.

Anyway, this is what the pergola looks now. (The cushions are the result of a lot of searching in flea markets for old fabrics and a lot of work from my aunt, Sylvia.)

Image

Next comes the interior downstairs. A little less conversation and a little more action, so here you go. Living room and Kitchen, ground floor, before and after.

ImageImage

Upstairs now, in the two basic rooms. We call them the pink one and purple one. Well, let me put it lightly: They were super charming but you could feel the zillions of hours of work that they were crying for. As already said before, I will fill you in with the details of every corner in the future.

So. Pink room. Before.Image

Image

And after:Image

Image

Image

and the purple room, before:

Image

and after:

ImageImage

Finally – for today at least- this is my dad, fixing the metal pergola on the terrace downstairs (yep… my dad is that kind of guy, I know, I know… :))

Image

And this is what part of that pergola looks now. Well the view is somehow attracting more interest I guess…

Image

Mind you that it now looks like a small, quiet jungle. I ‘ll make sure to post some new pictures of it.

Last but not least, some of our few neighbors, pay a visit regularly. They don’t talk much but they are very charming.

Image

Well, that’s all for now. Feel free to comment and give new ideas on how to improve stuff. It will always be a work in progress, as we consider it a very alive part of our lives.

So, seriously, what do you think? ๐Ÿ™‚

See ya!!!

Advertisements

Single Post Navigation

4 thoughts on “Before and After

  1. soo lovely ! you are blessed being able to live in Greece !!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: